За мен

Фотограф Камен Ехранов

 

сватбен фотограф

За мен и фотографията

Фотографията ме привлече в своят абстрактен свят на емоции, светлини, сенки и цветове още когато бях на 10 години. По това време играта със светлина и фоточувствителен филм изискваше и познания по химия, за да се сътвори един образ на хартия. С други думи, снимаше се на филм. След което се прилагаха редица химични процеси. Пътят бе дълъг преди това, което си мислех, че съм заснел да излезе на „светло“. Посещавах доста курсове и кръжоци по фотография и колкото повече навлизах в дълбините на това изкуство, толкова по-интересно ми ставаше.

В последствие, след завършване на средното си образование постъпих в Нов Български Университет.  Завърших специалност „Фотография“. Така ТЯ се превърна в неразделна част от живота ми. Сватбената фотография ме привлече в последствие. Защото ТЯ е един многопластов жанр, който изважда на преден план емоции и чувства. Това са запечатани мигове, извадени от реката на времето и готови да върнат емоциите всеки път, когато разглеждаме снимките от това житейско събитие. Като сватбен фотограф, се старая да покажа чувствата на хората в добре издържани кадри, пълни със светлина и обогатени чрез различни фотографски похвати.

Съвременната техника ми предоставя много възможности за създаване на неповторими кадри. Високата чувствителност на фотоапаратите и светлите обективи, ми позволяват да запазя по-приглушените и интимни моменти от ритуалите, без да нарушавам атмосферата с допълнително осветление и да предам емоциите много по-богато и динамично. Емоциите на хората показани в естествената среда на случващото се създава спомени, които се превръщат в семейна ценност.

Ако желаете да се запознаете с работата ми, може да разгледате снимки в раздел ПОРТФОЛИО там ще откриете гледната ми точка като сватбен фотограф и уменията ми в другите жанрова на фотографията.

Член на една от най-престижните световни директории за сватбени фотография fearlessphotographers от 2015г.

Fearless since 2015
1 Lifetime Fearless Award

© Камен Ехранов. Всички права запазени.